Kolovrat je simbol koji potiče iz prehrišćanske Slovenske mitologije. Posvećen je Bogu Sunca Svarogu. U većini slovenskih jezika njegovo značenje je "krug kretanja": "kolo" označava točak, krug, dok je "vrat" koren za okretanje, obrtanje...
Simbolizuje snagu, dostojanstvo, sunce i vatru, život, smrt i ponovo rođenje, putovanje Sunca, smenu godišnjih doba. Označava i neprekidni tok rađanja i smrti.

Kolovrat narukvica je izrađena od 100% prirodne kože - goveđeg vrata, na kojoj je tehnikom hladnog otiska utisnut kolovrat simbol. Svaka narukvica je ofarbana ručno braon transparetnom bojom za kožu, koristeći tehnologiju starog zanata.

Standardni obim narukvice je 20,5 cm, a njena širina 4,5 cm. Naravno, možete naručiti i narukvicu drugog obima.

Pored prikazane narukvice u kesten boji, moguće je narukvicu izraditi i u drugim bojama: zelena, antilop (maslinasto zelena), crvena, bordo, narandžasta, plava.


Usled različitih podešavanja monitora, boje na vašеm monitoru mogu odstupati od stvarnih boja proizvoda.


Sertifikat starog zanata sa poslednje slike nije na prodaju. On je tu samo kao potvrda našeg umeća : )

Za više kupljenih artikala poštarinu plaćate samo jednom, tako da Vam preporučujemo da pogledate i ostale naše predmete.

Ocenite proizvod

Važno: HTML se ne prevodi!
   Loš           Dobar

Kolovrat ručno rađena braon kožna narukvica

  • Proizvođač: Triballi
  • Šifra proizvoda:0712_99
  • Raspoloživost:Na zalihi
  • 500,00din.


Raspoložive opcije


Oznake: kožna narukvica, kolovrat, staroslovenski simbol, slovenska mitologija, slovenski simboli, braon kožna narukvica, široka kožna narukvica