Pravo na odustajanje

Na internet stranici www.koža.rs vršimo prodaju isključivo novih proizvoda. Maksimalno se trudimo da fotografijama i opisom što približnije predstavimo svoje proizvode, ali smo također svesni da je bez živog kontakta sa proizvodom praktično nemoguće u potpunosti doživeti sva njegova svojstva i da po prijemu proizvoda iz nekog razloga možete biti nezadovoljni istim.

Stoga Vam nudimo da primljeni proizvod, bez ikakvih objašnjenja, vratite i za njega dobijete povrat novca ili neki drugi proizvod.

Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) propisano je da u slučaju prodaje na daljinu kupac, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), ima pravo da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Kako bismo mogli ispoštovati postupak propisan Zakonom o zaštiti potrošača morate popuniti obrazac za odustanak od ugovora koji možete preuzeti OVDE

Roba se vraća o trošku kupca, slanjem robe poštom (ili kurirskom sužbom) na adresu:
Pekam Informatika d.o.o. Arpada Kostolanjia 166, 24418 Šupljak

U slučajevima kada je greška nastala usled slanja pogrešnog (ili neispravnog) proizvoda troškove vraćanja snosi prodavac.

Zakon dalje kaže da u slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak.

Prilikom vraćanja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun koji ste dobili u paketu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.  Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povrat novca, a sam proizvod će ponovo biti poslat kupcu o trošku kupca.

U slučaju da je sam artikal i sva dokumentacija u skladu sa pravilnikom, Trgovac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je platio po osnovu narudžbe i računa, a najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.